2018. június 14., csütörtök

Anne L. Green: Ördögi kísértés

Szerző: Anne L. Green
Cím: Ördögi kísértés
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
ISBN: 978-615-5763-27-4
537 oldal, 3699 Ft


Fülszöveg:
Reggie Reynolds a Las Vegas-i rámenős csirkefogók gondtalan életét éli: szórja a pénzt és gátlástalan módon használja ki a nőket. Minden este hatalmas összegeket kockáztatva teszi meg a tétjeit a Bellagio kaszinó játékasztalainál. Az életet játéknak fogja fel, elszántan hiszi, hogy kivétel nélkül mindent ő irányít. Hozzászokott a fényűzéshez, és ahhoz, hogy neki senki nem mondhat nemet. 
Egy napon azonban szembesül a visszautasítással, amikor Victoria Sawyer szemrebbenés nélkül fordít neki hátat. Abban a pillanatban, ahogy Reggie belenéz Vicky haragos, igéző zöld szemébe, a játszma elkezdődik. 
Reggie-nek rá kell ébrednie, hogy ő sem mindenható, sokként éri, hogy az ő életét is egy felsőbb hatalom befolyásolja. Azok a dolgok ugyanis, amelyek a felismeréshez vezető úton fontossá válnak számára, mint az egészség, a szabadság, a szerelem és a boldogság, pénzzel nem megvásárolhatók. Kemény leckét kap a barátságról, megbocsátásról, és arról, hogy az élet törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan. 
Anne L. Green legújabb könyvében a fényűző Las Vegasba repíti olvasóit, ahol megbizonyosodhatunk róla, hogy aki nem kockáztat, az nem is nyerhet. 

Borító: 
Ádám ismét jó borítót rakott össze, imádom mindegyik munkáját. Örülök, hogy marad a már megszokott stílus, a szürke alapon színes betűk, a színtelenség dominanciája. 
Nem is akarom túlragozni, szép munka, Ádám. :) 

Történet: 
Adott egy független, gazdag, felelőtlen és elkényeztetett pasi, aki a legjobb barátjával , Juke-kal karöltve járja a kaszinók világát, hiszen ott érzi igazán otthon magát. 

Adott továbbá egy visszafogott, megkeseredett, nehéz sorsú nő, Vicky, aki nehezen, de igyekszik eltartani a húgát. Mivel nincs rokon, akire számítani tudnának, Vicky éjt nappallá téve dolgozik, hogy megkeresse a pénzt, ami Kelly iskoláztatására és egyéb dolgaira szükséges. 

A romantikus történetek kedvelt helyszíne ez a gazdag amerikai világ, ahol a kaszinók egymás hegyén-hátán várják a pénzüket elkölteni vágyó fiatalokat (és idősebbeket), ahol ezek a termek tele vannak öltönyös férfiakkal és hiányos öltözetű nőkkel, ahol mindennek és mindenkinek megvan az ára, minden megvásárolható és pénzzel minden elrendezhető. 

Főhősnőnk, Vicky nem szívesen mozog ezekben a körökben, és nem is úgy gondolkodik, ahogy a többiek az ilyen helyeken. Vannak elvei, határai, amelyeket nem hajlandó átlépni, legalábbis sokáig így gondolja. Azonban van az a szeretet a húga iránt, amiért még erre is képes lenne... 

Vicky munkahelyén, a kaszinóban ismerkedik meg Reggievel, aki nincs hozzászokva az elutasításhoz, továbbá nem ismeri azt a szót, hogy "lehetetlen" - bár sokáig úgy gondoltam, ezen kívül biztosan sok szót nem ismer még. 

Mindkettejük élete tele van zűrökkel, megoldásra váró problémákkal. Néha úgy éreztem, ezekből kicsit túl sok is van, s féltem, hogy nem lesz minden teljesen elrendezve, nem lesznek a szálak teljesen elvarrva. Volt is egy kicsi hiányérzetem, néha azt gondoltam magamban, jobb lett volna, ha kevesebb a galiba, azokról viszont több szó esik. A maffia-vonalat például ki lehetett volna bontani alaposabban, mindenképpen érdekes, hogy kivel miért mi történik, és nem csak ilyen egyszerűen lezárni. A szexjelenetek helyett szívesebben olvastam volna azokat. 

Azt szerettem leginkább ebben a könyvben, hogy mindkét főhősünk szemszögéből figyelhettük az eseményeket, amelyek habár kronológiai sorrendben követték egymást, esetenként, amikor a szükség úgy kívánta, átfedés is volt az időben közöttük, egy-egy jelenetet mindkettejük gondolataival átélhettük. Karakterek: 
A két főszereplőnk Reggie és Vicky. Érezhető volt, hogy az írónő Reggiet úgy szerette volna bemutatni, mint egy kevésbé szerethető, bosszantó, felelőtlen pasit. Nos, nekem ő így, zűrösen is szerethető volt azonnal, ahogy megjelent a színen. Annyira érződött rajta az emberség, hogy valami sérülés vezetett oda, ahová most jutott. 

Vicky nagyon szimpatikus karakter volt számomra. Szeretem a kitartó és segítő szándékú embereket, rá pedig mindkét tulajdonság tökéletesen illik. A múltját nem teljesen értettem, biztos vagyok benne, hogy lett volna más megoldás is a kialakult élethelyzetben. Nekem hirtelen több lehetőség is eszembe jutott. Talán, ha alaposabban megismerhettük volna a múltban fellelhető korlátokat, választ kaphattam volna a bennem megfogalmazott miértekre is. Szívesen olvastam a gondolatait, amik egyáltalán nem voltak csapongóak, teljesen összeszedett, és a rózsaszín köd ellenére tudta, hogy mit akar és mit nem akar. 

Kelly már más történet, Anne nagyon jól összerakta a kiállhatatlan, undok testvér alakját, rögtön két ponton is, hiszen Vickynek és Reggienek is volt egy ilyen, csak más aspektusban, más problémákkal, komolysággal. 

Juke és Sandra szimpatikus legjobb barátoknak tűntek, szívesen olvastam volna róluk többet. Bízom benne, hogy azért nem lettek kellőképpen kidolgozva, mert Anne egy külön kötetet szán mindkettejük sorsának megírására. :) 

Összességében: 
Anne előző kötetei magasra tették a lécet. Az Ördögi kísértést is szívesen olvastam, nagyon kedveltem, ám hiányzott belőle az az "anne-i" ártatlanság, sejtelmesség, ami az előző regényeinek az alappillére volt. Szolid, titokzatos, visszafogott. Ilyenek voltak az előző könyvek. Erotikával túlfűtött és érzéki. Ilyen lett az Ördögi kísértés. Az biztos, hogy Anne ismét odatette magát: a női szívek olvadozhatnak a történet olvasása közben! 

Pontozásom: 
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Stílus: 4/5
Karakterek: 4/5

6 megjegyzés :

 1. Alig várom már hogy elolvassam����Hihetetlenül jók Alg ... könyvei.

  VálaszTörlés
 2. Imádom Anne L. Geen könyveit, nagyon jók! Alig várom a következő könyvet!

  VálaszTörlés
 3. Egyik kedvencem a sok közül imádom Anne L. Green könyveit már nagyon várom a következőt is.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon megszerettem az írónő könyveit, mind magával ragad :) várom a következő könyvét :)

  VálaszTörlés
 5. Az eltitkolt multat olvastam, imadtam!!!! 😘

  VálaszTörlés
 6. Az eltitkole múltat olvastam Imádtam alig tudtam le tennit ��

  VálaszTörlés