2018. május 23., szerda

Fern Michaels: Elégtétel

Szerző: Fern Michaels
Cím: Elégtétel (Sisterhood 2.)
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2017
ISBN: 978-615-5692-13-0
318 oldal, 3499 Ft


Fülszöveg:
Myra Rutledge és barátnői Myra gyönyörű virginiai otthonában, családias hangulatban, rózsaszín tulipánok között rákfalatkákkal kényeztetik magukat a hétköznapokban. A barátnők nekilátnak, hogy édes bosszút dolgozzanak ki egy társukért, Julia Websterért. 
Julia férje, az Egyesült Államok szenátora korábban felesége kifinomultságát használta a karrierje építéséhez, miközben folyamatosan visszaélt a nő bizalmával. Legnagyobb politikai győzelme estéjén azonban komoly lecke vár rá. 
Hét bátor nő, akit az igazságszolgáltatás semmibe vett, saját kezébe veszi a bíráskodást, és nem fél cselekedni. Szövetségbe tömörülnek, hogy orvosolják sérelmeiket, és visszacsempésszék az örömöt, a nevetést az életükbe. 
Fern Michaels közel 150 bestseller sikerkönyv szerzője, könyveit világszerte 70 millióan olvasták már. Az igazukért harcoló nők történetei drámaiak, mégis a valós életet veszik alapul. A meglepő fordulatok és izgalmas események sorozata révén Fern Michaels olvasói igazi rajongókká váltak. 

A borítóról: 
A könyv borítója hangulatában eltér a sorozat első kötetének borítójától, a kettőt egymás mellé téve azonban egyértelműen látszik, hogy összetartoznak, ám ez az összetartozás nem annyira szoros, ugyanis hiába egy könyvsorozatról van szó, az egyes részek külön történetek, így egyenként, egymástól függetlenül is tökéletesen megállják a helyüket. Egyébként nálam telitalálat, mert igazán kedvelem a lila borítójú könyveket. 

A történetről: 
Aki az első kötetet olvasta, már ismeri az alaptörténetet: egy csapat bosszúálló nő összefog, hogy elégtételt vegyen a múltban kapott sérelmekért. Egy-egy kötet alkalmával sorsolással döntik el, melyik nő sérelmeiért állnak bosszút. 
Ebben a részben a főszerep Juliaé, aki férje - a szenátor - miatt aids-es lett. Julia és barátnői egy terven dolgoznak, hogy milyen módon tudnák tönkretenni a férfit. Julia kérésére azonban nem csak a szenátorral, hanem egy biztosítócéggel is akad dolguk. 


"-Azt mondják, mindig a feleség az utolsó, aki megtudja az igazat"/55. oldal/
Julia férje elnökhelyettesnek indul, a múltja pedig tele van titkokkal - olyanokkal, amelyeket szerinte még a felesége sem ismer. Minél többet nyomoznak utána, annál több dolog derül ki róla, s ezeket a tényeket lassan szivárogtatják a sajtónak. Nem egy nagyszabású terv, amit végrehajtanak, mégis izgalmas, érdekes, élvezettel olvastam.  

Nem azt vártam ettől a könyvtől, hogy tolsztoji magasságokból írjon többtízoldalas, monotonnak ható, mégis színvonalas retorikai-csoda fokozatú értekezéseket, hanem azt, hogy egy hosszú és fárasztó nap után kikapcsolhassak vele a kezemben. A célnak pedig kiváló, könnyed női olvasmány, olvastatja magát. Az események pörögtek, nyelvezete könnyed, egyszerű, éppen ideális akkor, amikor úgy érzed, hogy annyira fáradt vagy, hogy nem tudsz semmire odafigyelni. Na, erre a könyvre biztosan sikerül. 

A szereplőkről: 
A főhősnő, Julia nem lett a szívem csücske. Ennek egyik oka lehet az, amit már az előző kötetből is hiányoltam: a szereplők kidolgozottságának hiánya. Gyakran kapott el az érzés, hogy mind egy kaptafára készültek, pedig észlelhető volt a különbség.

Szívemhez a legközelebb Nikki és (meglepő módon) Jack állt, én azért szurkoltam végig, hogy közöttük rendeződjön minden, jóllehet, nagyon mellékszál az övék. 

Julia férjét nagyon utáltam, pedig nem sokat tudtam meg róla. Csupán néhány mondat erejéig birtokolta az olvasók figyelmét, de már ebből a kevésből is lesült, hogy mekkora rohadék. 

Összességében: 
Imádom, ha egy könyvben ilyen tökös, határozott, erős női karakter van, itt több is megtalálható ebből a karakterből. Nem mondom, hogy minden női szereplője egy Katniss Everdeen, de a bosszúvágytól kicsit mégis azzá váltak. 
Néhol soknak tartottam a ruhák és a gazdagság örömeinek taglalását, de belefért. 

Pontozásom:
Történet: 5/5
Stílus: 3/5
Karakterek: 4/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése